Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

vrouwe justitiaNederlandse Staat laat de verkoop van E-sigaret aan minderjarigen nog steeds toe 


LEIDEN - De leden van de branchevereniging Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben de Staat der Nederlanden voor de rechter gedaagd in verband met de Algemene Maatregel van Bestuur inzake de elektronische sigaret, die op 1 februari jl. is ingegaan. Het kort geding dient op 13 maart a.s. om 11 uur voor de rechtbank in Den Haag.

De branche is van mening dat de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) onjuiste en disproportionele maatregelen bevat die de branche in zijn geheel onrecht aandoen.

Deze maatregel berokkent schade aan zowel individuele bedrijven als de gebruikers van de e-sigaret. Zo worden verschillende innovatieve producten verboden, bevat het besluit onzinnige maatregelen, ondermijnt het de concurrentiepositie van de Nederlandse ondernemer ten opzichte van ondernemers in andere Europese lidstaten en worden Nederlandse consumenten ernstig benadeeld.

De grondslag voor deze door de politiek omarmde AMvB is ondermeer de terechte zorg van de Tweede Kamer met betrekking tot de verkoop van e-sigaretten aan minderjarigen. Dit probleem wordt echter niet opgelost met de voorliggende AMvB waardoor de e-sigaret vrij verkrijgbaar blijft voor de jeugd. De brancheorganisatie heeft de overheid uitgenodigd hierover in overleg te treden, echter heeft de overheid dit bij herhaling geweigerd.

Zowel de Esigbond als de overheid zijn beiden voorstander van adequate wet- en regelgeving. De overheid echter geeft blijk van een groot gebrek aan feitelijke kennis waardoor ze het gezamenlijke doel volledig voorbij schiet. Door niet in gesprek te willen gaan met de brancheorganisatie heeft dit ook een averechts effect op het positieve aspect van de e-sigaret.

De brancheorganisatie vraagt de rechter de overheid te bewegen om met goede, op feiten gebaseerde, wetgeving te komen en het bestaande besluit op essentiële punten te herzien. Verder roept ze de overheid op om de expertise van de Esigbond en eventuele andere organisaties in de besluitvorming te betrekken.

De Esigbond is deskundige op het gebied elektronisch roken. Elektronisch roken levert een enorme gezondheidswinst op ten opzichte van de tabaksigaret. De bond zet zich al jaren in voor een goede regulering van de e-sigaret, zoals kwaliteitsnormen, maximale nicotinesterktes, kindveilige verpakkingen en een leeftijdsgrens van 18 jaar. Door het hanteren van deze normen worden de grote voordelen die de e-sigaret biedt versterkt en blijven eventuele nadelen beperkt.

De zitting is toegankelijk voor iedereen

 

 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837