Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

UK Cancer ResearchE-sigaretten zijn minder giftig en veiliger te gebruiken in vergelijking met conventionele sigaretten, volgens onderzoek gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine.

Alison Cox, directeur van Cancer Research UK: "Dit onderzoek draagt bij aan het groeiende bewijs dat e-sigaretten een veel veiliger alternatief voor tabak zijn en laat zien dat de lange termijn effecten van deze producten minimaal zullen zijn."


Door Cancer Research UK gefinancierde wetenschappers hebben vastgesteld dat mensen die sigaretten hebben vervangen door e-sigaretten of nicotinevervangende therapie (NRT) gedurende minstens zes maanden, veel lagere hoeveelheden giftige en kankerverwekkende stoffen in hun lichaam hebben dan mensen die conventionele sigaretten blijven gebruiken.


Voor het eerst analyseerden onderzoekers het speeksel en urine van langdurige e-sigaret- en NRT-gebruikers, evenals rokers, en vergeleken de blootstelling aan belangrijke chemicaliën op lichaamsniveau.


Ex-rokers die waren overgeschakelt naar e-sigaretten of NRT hadden aanzienlijk lagere niveaus van giftige chemicaliën en carcinogene stoffen in hun lichaam in vergelijking met mensen die nog steeds tabaksigaretten rookten. Maar diegenen die gebruik maakten van e-sigaretten of NRT terwijl ze daarnaast nog rookten hadden niet dezelfde gemarkeerde verschillen, waaruit blijkt dat een volledige switch noodzakelijk is om de blootstelling aan deze giftstoffen te verminderen.


Dr. Lion Shahab, hoofd docent van de afdeling epidemiologie en volksgezondheid bij UCL en leidende auteur van de publicatie, zei: "Ons onderzoek draagt bij aan de bestaande bewijzen die aantonen dat e-sigaretten en NRT veel veiliger zijn dan roken, en geeft aan dat er een zeer laag risico is in verband met lange termijn gebruik."


Volgens Alison Cox is ongeveer een derde van de door roken veroorzaakte sterfgevallen te wijten aan kanker. "We willen dus zien dat veel meer van de 10 miljoen rokers in Groot-Brittannië met hun verslaving breken. De voordelen die NRT's, zoals elektronische sigaretten bieden, begrijpen en over te brengen aan het publiek is een belangrijke stap voorwaarts om het aantal tabakgerelateerde sterfgevallen hier in het Verenigd Koninkrijk te verminderen."

 

 

 

 

 

 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837