Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

tijd om te stoppen met rokenUit  recent gepubliceerd onderzoek naar online e-sigaret consumenten blijkt dat het gebruik van ‘low risk’ alternatieve producten zoals de e-sigaret hen heeft geholpen om te stoppen met roken. De respondenten maakten melding van verbetering van hun gezondheid. Echter 20% van de deelnemers denkt nog steeds dat gebruik van een e-sigaret schadelijk is. Bijna alle deelnemers (99%) rookte al voordat ze overstapten op de e-sigaret.

De gemiddelde leeftijd van de online e-sigaret consument uit dit onderzoek is 46 jaar, waarvan 57,1% man is en 42,9%  vrouw. De jongste gemeten leeftijd is 19 jaar en de oudste respondent is 78 jaar. 48,8% heeft een opleiding op HBO (of hoger) niveau gevolgd. De deelnemers kwamen voor ongeveer 73% uit Nederland en ongeveer 23% uit België.

De meeste respondenten hebben één of meerdere stoppogingen ondernomen met behulp van nicotine vervangende middelen zoals bijvoorbeeld nicotinepleisters. De gemiddelde leeftijd waarop men begon met roken is 15 jaar en 3 maanden, waarbij men ongeveer 30 jaar gerookt heeft. De opgegeven reden om te stoppen met roken is voornamelijk uit ongerustheid over de gezondheid of verslechtering van de fysieke gesteldheid. Daarnaast telt kostenbesparing ook mee.

Meer dan 80% van de respondenten heeft aangegeven door het gebruik van de e-sigaret minder behoefte te hebben aan tabaksigaretten en als direct  gevolg daarvan de sigaret consumptie naar beneden konden brengen en zodoende konden stoppen met roken. Populaire smaken zijn tabak, fruit en mint/mentholsmaken.

De meeste deelnemers waren het eens met de stelling dat diverse aspecten op het gebied van hun gezondheid waren verbeterd door het gebruik van de e-sigaret. Genoemd werd een frissere adem, verbeterde fysieke conditie, beter kunnen ademhalen en verbetering van smaak en reuk.

Bron: http://www.mdpi.com/1660-4601/14/7/798
Onderzoek in PDF formaat

 

 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837