Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

 

Minder nicotine in sigaret helpt esigaret
Foto: Getty Images

De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) is voornemens om het nicotinegehalte in sigaretten terug te brengen "tot een niet-verslavende hoeveelheid". Op deze manier wil men voorkomen dat jongeren überhaupt nog verslaafd kunnen raken aan tabak. Het voorstel komt van het nieuwe hoofd van de FDA, Scott Gottlieb.

De roker die niet zonder zijn dagelijkse dosis nicotine wil (of kan), kan dat in het vervolg "uit alternatieve en minder schadelijke bronnen halen", aldus Gottlieb.

In een interview met The New York Times noemt FDA-baas Gottlieb de e-sigaret expliciet als „alternatief met een lager risico” voor rokers die willen stoppen met roken.

Of Europa voornemens is deze lijn te volgen is nog niet bekend. Volgens Reuters verwachten analisten dat Europese toezichthouders vergelijkbare acties tegen nicotineproducten bestuderen.

Alhoewel dit verrassende voornemen van Scott Gottlieb op veel bijval kan rekenen, zit er nog wel een addertje onder het gras voor de gebruikers van de e-sigaret. Gottlieb wil namelijk ook de smaakjes die aantrekkelijk kunnen zijn voor kinderen verbieden voor de e-sigaret. Het is te hopen dat wanneer Europa toch in deze lijn meegaat zij er van doordrongen is dat het grootste gedeelte van de Europese e-sigaret gebruikers juist géén tabaksmaak willen gebruiken maar de voorkeur geven aan frisse en fruitige smaken.

Bron: Speech Scott Gottlieb, M.D.

 

 

 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837