Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

Het is niet voor het eerst dat we gewag maken van het feit dat de overheid fikse steken laat vallen wanneer het aankomt op kennis van zaken. Onze brancheorganisatie zet zich al jaren in om het Haagse bij te brengen dat het op één hoop gooien van kankerverwekkende tabaksproducten en de 95% minder schadelijke e-sigaretten beslist een no-go is. Ook consumentenorganisatie Acvoda heeft hierin al heel veel tijd geïnvesteerd. Maar blijkbaar brengen we het toch niet goed voor het voetlicht gezien de voorliggende wijzigingen van wet- en regelgeving die middels internetconsulaties1,2 kenbaar is gemaakt.


Alle betrokken partijen streven hetzelfde na: de jeugd beschermen tegen roken en het aantal rokers zo snel mogelijk terugdringen. Je zou denken dat de neuzen dan in rap tempo allemaal dezelfde kant op staan maar dat is in de verste verte niet het geval. We blijven ons als brancheorganisatie daarom hard maken om de overheid te laten inzien dat 'harm reduction' ook binnen verstokt rokend Nederland gemeengoed moet gaan worden. In Groot-Brittannië is deze aanpak overigens een doorslaand succes en mag men daardoor aan de andere kant van het kanaal bogen op het feit dat nog slechts 15% van de bevolking rookt. In Nederland rookt 26% van de bevolking nog steeds, alle prachtige anti-rookcampagnes ten spijt.

 

Kankerverwekkende sigaren en pijptabak open en bloot in etalage


In dit artikel wil ik u verder niet vervelen met doodsaaie opsommingen van nog meer nieuwe regeltjes die het doel voorbij schieten of het feit dat er vanuit de Nederlandse overheid  weinig positiefs naar buiten komt wanneer het de e-sigaret betreft. Hoe we daar over denken kunt u tenslotte hier allemaal nalezen. Vandaag laten we dat even links liggen en bekijken we het eens van de satirische kant. Want hoe 'grappig'* is het om te concluderen dat de Nederlandse overheid de kankerverwekkende pijptabak en dito sigaren uitzondert van het uitstalverbod? Deze producten mogen in speciaalzaken en webshops namelijk wél in open verpakking worden getoond terwijl elektronische sigaretten (nota bene volgens wetenschappelijk onderzoek 95% MINDER schadelijk dan tabaksproducten) níet in open verpakking getoond mogen worden. En hoe 'leuk'* is het dat men zowel online als in de etalage van een speciaalzaak alles vol mag zetten met tabakspijpen?


Dit vraagt om een winspelletje! Doe mee en win! 


Hieronder laten we twee afbeeldingen van pijpen zien. Eéntje mag volgens voorliggende wet- en regelgeving over een aantal jaar ab-so-luut niet zichtbaar zijn in webwinkels of etalages van speciaalzaken, want: oeh, gevaarlijk voor de volksgezondheid! De ander mag volop in de schijnwerpers worden gezet omdat hij de gezondheid van slechts 'een kleine groep oudere consumentenkan beschadigen.


Beantwoord de volgende vraag:

Wat is het verschil tussen beide pijpen?

Elektronische pijp                      Tabakspijp
 Pijp waar géén reclame voor gemaakt mag worden    Pijp waar wél reclame voor gemaakt mag worden


Dit kunt u winnen!

Oh. Wacht. Dat is reclame en dat is verboden, sorry.

 

* Laat helder zijn dat wij het als brancheorganisatie ronduit verwerpelijk vinden dat kankerverwekkende producten zoals sigaren en pijptabak, die volgens de overheid voornamelijk voor 'een kleine groep oudere consumenten' bestemt zijn, juist om die reden uitgezonderd zijn van een uitstalverbod en de verplichte gezondheidswaarschuwingen. 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837