Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

E-sigaret gebruikerBreaking news uit de UK!Het percentage succesvol gestopte rokers heeft recordhoogte bereikt volgens de University College London (UCL). E-sigaretten zijn de meest populaire methode om te stoppen met roken. Uit onderzoek van de UCL blijkt dat van de rokers die in de eerste helft van 2017 een stoppoging ondernamen bijna 20% daar succesvol in geslaagd is.


In contrast: het gemiddelde over het afgelopen decennium lag op 15,7%. De onderzoekers definiëren succesvol stoppen met roken als zijnde in de afgelopen 12 maanden niet gerookt hebbende.

 


Sterke stijging van geslaagde stoppogingen onder lager opgeleiden

Ook uit Nederlands onderzoek blijkt dat lager opgeleiden vaak zwaardere rokers zijn die daarnaast het minst genegen zijn om te stoppen met roken. Het is dan ook verrassend dat uit het UCL onderzoek naar voren komt dat de sterke toename van het aantal stoppers deels uit juist deze rokersgroep voortkomt. Het percentage stoppers binnen de groep lager opgeleiden is historisch altijd laag geweest maar voor het eerst hebben lager opgeleiden vrijwel dezelfde kansen om te stoppen met roken als de 'witte boorden' groep. Gezien de zorgen die ook de Nederlandse overheid heeft betreffende deze groep rokers is de uitkomst hoopgevend te noemen.


De e-sigaret is in de UK de meest populaire methode om te stoppen met roken. Doordat de e-sigaret op veel manieren de beleving van het roken nabootst is ze voor rokers veel aantrekkelijker in gebruik dan het plakken van een nicotinepleister.


TV Campagne ter promotie van de e-sigaret

Het onderzoeksnieuws komt naar buiten op het moment dat Public Health een nieuwe TV campagne aan het voorbereiden is. De TV campagne heeft als doel verstokte rokers aan te moedigen om over te stappen op de elektronische sigaret wanneer ze worstelen om van het roken af te komen. De advertenties promoten de e-sigaret als alternatief voor traditionele rookwaren, waarbij de campagne nog intensiever ingezet zal worden om rokers te enthousiasmeren om de e-sigaret uit te proberen.


Groot aantal rokers sterft voor hun 65e

Volgens het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde overlijdt één op de vier rokers voor hun 65e levensjaar. Van zware rokers (meer dan twintig sigaretten per dag) is de levensverwachting gemiddeld 13 jaar korter dan van niet-rokers. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS en het Trimbos-instituut over het verband tussen roken en overlijden.


Brancheorganisatie in overleg met het Ministerie van Volksgezondheid

De Esigbond hoopt op korte termijn weer om tafel te kunnen zitten met VWS waarbij we ondermeer verder zullen praten over het succesvolle harm reduction beleid dat in de UK gevoerd wordt. De uitkomst van het UCL onderzoek is eens te meer het bewijs dat het Nederlandse beleid om roken terug te dringen veel succesvoller kan worden aangepakt. De slagingskansen om te stoppen met roken kunnen ook in Nederland op die manier aanzienlijk worden verbeterd.


Samen op weg naar een rookvrije generatie

We strijden met z'n allen om traditionele rookwaren uit te bannen. Samen op weg naar een rookvrije generatie waarbij verstokte rokers op een eerlijke en verantwoorde manier voorgelicht kunnen worden over een succesvolle overstap naar de elektronische sigaret om zodoende de schade aan de gezondheid te beperken .

 

 

 

 

 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837