Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

Halbe Zijlstra over accijns

Onlangs stuitten we op een oud fragment van Pauw & Witteman waarin te zien is wat Halbe Zijlstra te melden heeft over de grond tot heffen van accijns op tabak. Misschien handig om ieders geheugen over het 'Haagse Hoe & Waarom' nog eens op te frissen.


Het fragment dateert van april 2014. Halbe Zijlstra, toen nog fractievoorzitter van de VVD, deed tijdens een uitzending van Pauw & Witteman deze opmerkelijke uitspraak over accijnzen. Zijn uitspraak kunt u tussen 13:10 en 15:00 bekijken via deze link: https://www.npostart.nl/pauw-witteman/11-04-2014/VARA_101341751 

Lees hier verder voor het transcript van dit gesprek:

 

[Zijlstra]: "Accijnzen zijn een belastinginstrument om geld binnen te halen voor onderwijs, wegen, veiligheid. Dat moralistische "dan moet u minder gaan roken", als we dat echt zouden willen -kunnen we namelijk makkelijk bereiken- dan moet je de accijnzen tien keer zo hoog maken. Moet je eens kijken hoeveel mensen er helemaal stoppen met roken. Maar daarom is dat argument ook niet waar, want al die partijen die dat roepen doen dat helemaal niet want ze willen namelijk dolgraag dat u wél blijft roken. Want anders stoppen ze namelijk en halen we geen geld meer binnen."

[Witteman]: "Dan zullen de kosten van de zorg ook lager zijn."

[Zijlstra]: "Als u die discussie aan wilt gaan dan wordt-ie pijnlijk want als je naar de kosten kijkt en je kijkt naar roken dan is het voor de gezondheidszorg inderdaad zo dat het leidt tot hogere kosten. Maar als je kijkt naar de maatschappij vanwege allerlei zaken als lagere pensioenkosten die optreden omdat mensen die roken inderdaad vaak eerder dood gaan, dan is het maatschappelijk gezien zelfs aan te raden dat mensen meer gaan roken. Dat wil ik u niet aanraden, maar dat is wel de werkelijkheid. Dat toont ook aan dat deze discussie vaak op allerlei mooie beelden gebaseerd is, maar de werkelijkheid is anders. Accijnzen zijn gewoon een belastingmiddel om geld binnen te halen. Daar moet je niet allerlei moralistische effecten mee willen bereiken. En als je het wel wil dan moet je het ook effectief doen, dan moet je het gewoon tien keer zo hoog doen, dan stopt het grootste gedeelte met roken. En nogmaals, ik heb deze partij nog niet gezien dat ze het echt willen, want anders kunnen ze vervolgens al die leuke speeltjes van ze niet betalen."

 

 

 

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837