Home

header

  • Contact

Esigbond

Landelijke brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten en liquids.

Bent u verkoper?

Sluit u aan bij de landelijke brancheorganisatie. Lees op onze site wat wij voor u kunnen betekenen. 

Bent u consument?

Check ons ledenoverzicht voor verkooppunten. Op onze site kunt u verder alle informatie vinden met betrekking tot elektronisch roken.

Elektronisch roken | Beter voor uzelf & uw omgeving | 95% veiliger dan roken

Ik ben consument

Zoek hier de E-sigaret specialist bij u in de buurt

Op zoek naar goede informatie over elektronisch roken? Dan bent u hier op de juiste plek. Alle info voor u op een rijtje!
 Lees meer...
Esigbond lid2

Ik ben lid

Log in voor volledige toegang tot de website

Alleen leden van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland hebben volledige toegang tot de website en het forum.
Log in...

Ik wil lid worden

Doe je voordeel en word lid!

De elektronische sigaretten branche is volop in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van onze branche.
 Lees meer...

De shisha pen, een elektronische sigaret zonder nicotine, is de laatste tijd erg populair aan het worden in Nederland.

Uit recente berichtgeving van onder andere De Gelderlander en de Telegraaf blijkt dat deze pen aan minderjarigen wordt verkocht. Ook wordt er door verschillende verkopers een onjuist beeld gewekt door te zeggen dat het “gezond” is.

Een e-sigaret, maar ook een Shisha pen, is bedoeld als alternatief voor traditioneel roken, en dus zeker niet bedoeld voor niet-rokers en al helemaal niet voor kinderen. 
Wij distantiëren ons uitdrukkelijk van de verkoop aan jongeren onder de 18 jaar. Wij zullen dan ook stappen ondernemen tegen verkopers die aan minderjarigen verkopen en onjuiste informatie verstrekken. Wanneer ons bekend is wie deze producten aan kinderen verkoopt en/of heeft verkocht, dan zullen we daartegen handelend optreden, desnoods in kort geding.

Mocht u bekend zijn wie dergelijke producten aan kinderen verkoopt dan wel verkocht heeft, dan kunt u deze informatie delen via emailadres info@esigbond.nl. Verkregen informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld.
De Esigbond vertegenwoordigt een groep van maatschappelijk verantwoordelijke ondernemers. Onze leden verkopen niet aan minderjarigen en verstrekken correcte informatie richting de consument. Omdat de markt op dit gebied nog niet voldoende gereguleerd wordt raden we consumenten aan zich altijd door bestaande leden te laten adviseren.

Het bestuur van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland

Nieuwe Nieuwsbrief!

moniqueEr valt weer veel te melden vanuit onze branche, alles is uiteraard na te lezen in onze tweede nieuwsbrief editie.

Oproep aan Wiebes: Geef de e-sigaret de ruimte!

Ministerie EZKDe Esigbond onderschrijft de ambitie om te komen tot een rookvrije generatie en staat voor een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Echter, zoals wij uit de media hebben begrepen wordt de elektronische sigaret in het National Preventieakkoord over één kam geschoren met de traditionele sigaret. Lees meer...

Cannabis? Dampen!

cannabis verdampen"Het roken van cannabis is schadelijker dan het inademen van cannabisdampen ('vapen'), vooral door de effecten van de verbrandingsproducten op de longen." Lees meer...

Afbeelding homepage

De Esigbond zet zich in om onjuiste regulering van de elektronische sigaret te voorkomen en gaat daarbij de juridische gang niet uit de weg.  De kosten van advocaten en juridische adviseurs worden door de leden van de Esigbond gedragen.

 

Het bestuur

Enik t Hart

Emil 't Hart [Voorzitter]

Van jongs af aan is Emil actief binnen de tabaksbranche. In juni 2006 kwam hij in aanraking met het fenomeen e-sigaret door de Nederlandse introductie van SuperSmoker. Sinds die tijd is hij overtuigd van de onnoemelijke voordelen die de e-sigaret biedt. Dampen is in zijn ogen het enige alternatief voor verstokte rokers die door de overstap naar de e-sigaret een enorme gezondheidswinst boeken. Daarnaast veroorzaakt de damper geen overlast voor anderen.
 
Monique Kant

Monique Kant [Secretaris]

Na de ontdekking van de E-sigaret in 2007 bood Monique Kant voornamelijk hulp aan de early adopters van de e-sigaret. Daarbij tilde zij indertijd de e-sigaret naar een hoger niveau door praktische verbeteringen door te voeren. In 2011 besloot zij haar kennis te verspreiden middels online verkoop van e-sigaretten en in later stadium kwam daar de fysieke retail van de e-sigaret bij. Tot op heden runt zij met plezier dagelijks haar succesvolle bedrijf.
 

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837