Persberichten

header

  • Contact
E-sigaret seminar gehouden in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag


Forse gezondheidswinst voor volwassen rokers die overstappen op elektronische sigaretten. Een modern anti-rookbeleid moet rokers in staat stellen zich goed te informeren over e-sigaretten. Ook in Nederland.


Den Haag, 27 september 2018 
— De Elektronische Sigaretten Bond Nederland (kort Esigbond) heeft vandaag haar eerste seminar georganiseerd. Tijdens het seminar zijn drie prominente en onafhankelijke deskundigen uit het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Frankrijk dieper ingegaan op de gezondheidswinst die kan worden behaald indien rokers overstappen op elektronische sigaretten.

Emil ’t Hart, voorzitter van de Esigbond: "De Nederlandse overheid scheert de e-sigaret en de veel schadelijkere traditionele sigaret over één kam. Dat is een slechte zaak en een gemiste kans. Een e-sigaret is een prima middel om te stoppen met roken en een veel beter alternatief voor de miljoenen rokers in Nederland. Een e-sigaret produceert damp en geen schadelijke sigarettenrook."

"Met de organisatie van dit seminar hopen wij dat de Nederlandse overheid een voorbeeld gaat nemen aan met name het Verenigd Koninkrijk, waar de e-sigaret niet als vijand wordt gezien, maar als een belangrijk onderdeel van het anti-rookbeleid wordt erkend", aldus ’t Hart.

Professor Lynne Dawkins, van de London Southbank Universiteit ging verder in op het Britse harm reduction beleid, waar de overheid rokers actief wijst op de voordelen van de e-sigaret ten opzichte van doorroken. De Franse arts Jacques Le Houezec benadrukte onder meer dat de winkeliers die e-sigaretten verkopen goede voorlichting moeten kunnen geven over alle aspecten van de overstap van de sigaret naar de e-sigaret. Deze voorlichting wordt betaald door de Franse overheid. Tot slot betoogde senior onderzoeker professor Karl Lund van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid dat de Nederlandse overheid, naast een traditioneel tabaksontmoedigingsbeleid, ruimte moet inbouwen voor de belangrijke rol die de e-sigaret en andere rookloze alternatieven kunnen spelen bij het verminderen van de schadelijke gevolgen van roken.

__________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

De Esigbond behartigt de belangen van MKB-ers die e-sigaretten verkopen en de volwassen rokers informeren.
Voor nadere informatie: Emil 't Hart 06-5570742

Functies van de sprekers:
Professor Dr. Lynne Dawkins is verbonden aan het Centre for Addictive Behaviours Research London South Bank University
Jacques Le Houezec, PhD is een onafhankelijke consultant in Public Health & Tobacco dependence - Smoking Cessation Specialist, Rennes, France. Honorary Clinical Associate Professor, UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies, School of Medicine, University of Nottingham, UK.
Karl E. Lund, PhD is als senior onderzoeker verbonden aan het Noorse Instituut voor volksgezondheid.

 

 

Laatste nieuws

Nieuwsbrief 1 - 2018

Column voorzitter Esigbond Emil ‘t Hart  Dit is ‘m dan: de eerste nieuwsbrief van de Esigbond die vanaf nu periodiek zal verschijnen. Met onze nieuwsbrieven informeren wij onze leden...

FDA: e-sigaret mogelijk minder schadelij…

Recent heeft de FDA belangrijke uitspraken gedaan over e-sigaretten in een aankondiging van nieuwe handhaving en een Jeugd Preventie Plan om het gebruik van, en de toegang tot, JUUL en...

Relevante ontwikkelingen

20/03/2018, Brussel: Elektronische Sigaretten en schadebeperking; een mogelijke stap voorwaarts voor de Europese gezondheid Hier heeft Giovanni La Via, lid van het Europese Parlement, zich positief uitgelaten over e-sigaretten: “Europe is...

Elektronische Sigaretten Bond Nederland
't Rond 7-8
4285 DE Woudrichem

KVK 54531837

Volg ons op Twitter

Esigbond @KalliSnae @IngmarKurg @JoodiG @NNA_Estonia Dear lord! Really thought it was a joke! 😐
Esigbond Deze week met stip op 1 binnengekomen! 👉🏻 “Please don’t vape in our cigar lounge.” ♨️👀♨️ https://t.co/bzYVDEj3CO